Dit wordt een ‘must read’ voor iedereen die geinteresseerd is in innovatie, betaonderwijs, integratie, en gender issues.

Steinbuch

vrouwelijkeirdit is een blogpost in wording over de eisen aan de ingenieur van de toekomst, voorlopig verzamel ik links etc, als je wat wilt aanvullen: m.steinbuch@tue.nl.

Bèta-profiel niet monodisciplinair (Nieuw soort beta vereist)

Jeroen van der Veer gaf de target aan voor de HO-uitstroom die in het Masterplan Beta-Techniek nu door alle topsectoren is omarmd: 40 procent van de studenten moet een bèta-technisch profiel gaan krijgen. Dat profiel moet echter niet te beperkt, monodisciplinair worden gezien, zo onderstreept het Masterplan. “De uitdagingen voor de topsectoren vragen om combinatie en integratie van kennis en technologieën van verschillende disciplines. Niet alleen binnen het bèta-domein, maar ook tussen bèta- en gammadisciplines. De Innovatiecontracten bevatten vele voorbeelden van intersectorale thema’s en samenwerking op de raakvlakken. Dat vraagt om andere kennis en competenties van (toekomstige) werknemers, zoals: kunnen samenwerken met andere disciplines, interdisciplinair onderzoek uitvoeren, integreren van verschillende soorten kennis en ervaring, maar ook…

View original post 376 woorden meer

Over Marco de Baar

http://de.linkedin.com/pub/marco-de-baar/5/141/b33
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s