En nog twee gevalletjes van plagiaat in proefschriften van vooraanstaande CDU-ers..

Na een eerdere listing van Duitse politici die betrokken waren bij plagiaat, is er een bevestigd nieuw geval, en een nieuwe beschuldiging.

Om met de beschuldiging te beginnen: Annette Schavan, Bundesministerin für Bildung, wordt beticht van plagiaat in haar proefschrift “Person und Gewissen – Studien zu Voraussetzungen, Notwendigkeit und Erfordernissen heutiger Gewissensbildung” van 32 jaar geleden. Een blog onder de naam ‘Schavanplag’ beschuldigt Schavan.  Vroniplag echter stelt dat de thesis problematisch is wegens slechte en imcomplete citaties, maar dat de plagiaatsbeschuldiging te ver gaat. De universiteit Düsseldorf neemt het geval in beschouwing.

Slechter ziet het er uit voor Graf, de fractievoorzitter in de Berlijnse CDU fractie. De 38 jarige politicus mag zijn zijn titel, behaald aan de universiteit Potsdam, niet meer voeren. Aangezien het proefschrift lang onder embargo was, is de exacte reden en de omvang van de fraude niet duidelijk, maar het is bevestigd dat het ook hier gaat om plagiaat.

Over Marco de Baar

http://de.linkedin.com/pub/marco-de-baar/5/141/b33
Dit bericht werd geplaatst in Hall of shame. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s