Smeesters heeft meer gedaan dan het uitsluiten van ‘slechte instructielezers’

De volkskrant gaat verder in op de zaak Smeesters. Sociaal-psycholoog Smeesters houdt vol dat hij weliswaar onwelgevallige cijfers onder het vloerkleed veegde zonder dat te melden, maar dat hij geen fraudeur is. Volgens Uri Simonsohn zijn er ‘vele redenen’ om aan te nemen dat Smeesters cijfers gewoon verzon. Zo is het ‘moeilijk voorstelbaar’ dat het uitsluiten van een groep die de instructies niet goed gelezen heeft – een willekeurige ingreep- betere resultaten op zou leveren.

Over Marco de Baar

http://de.linkedin.com/pub/marco-de-baar/5/141/b33
Dit bericht werd geplaatst in Hall of shame en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Smeesters heeft meer gedaan dan het uitsluiten van ‘slechte instructielezers’

  1. mennolauret zegt:

    En weer een nieuwe rel in wetenschapsland na de CERN presentatie van vandaag: Via zijn woordvoerder heeft Johan Boson laten weten dat hij alle aandacht overdreven vind: “zoals gewoonlijk loopt de pers weer achter Higgs aan, maar het is toch echt een Higgs-Boson deeltje, dus ik ben net zo belangrijk als hij.” Misschien trouwens ook een idee om de Simonsohn methode op deze data uit te proberen? 🙂

  2. menno zegt:

    http://www.nrc.nl/wetenschap/2012/07/13/zelfs-newton-masseerde-zijn-data/
    Lekker suggestief van de NRC.
    En, deze keer serieus, wel typisch Satyendra Nath Bose (de naamgever van algemene boson’s) dus idd nooit vernoemd wordt. als `autodidact’ werd hij vaker genegeerd en afgewezen door reviewers. Dankzij Einstein is hij wel bekend. Dus er is hoop voor ons allen die ooit afgewezen zijn door PRL e.d. (autodidactische) outsiders, zeker niet westerse, ik denk in het bijzonder aan Ramanujan in de wiskunde, komen vaak alleen dankzij een kruiwagen (hier Hardy) in de mainstream terecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s