Engineering Paradise

Een geweldige popularisator van de ingenieurskunde en ingenieurskunst is John Cohn, IEEE Fellow en ‘Chief Scientist of Design Automation’ bij IBM.

Natuurlijk is John actief op twitter (@johncohnvt), en is hij betrokken bij outreach programma’s. En natuurlijk heeft hij zijn eigen blog.

Het mooie van John is dat zijn credentials enorm zijn, maar dat hij zich nergens te goed voor voelt. Hij doet acties met kleine kinderen en schoolgaande jeugd. Hij maakt altijd gein, soms met flink wat zelfspot, maar altijd in verbinding met het belang en de waarde van de engineering.

Er zijn veel voorbeelden van John’s outreach op Youtube. Dit vind ik zelf een van de mooiste: engineering paradise, een spoof rap op de melodie van gangster’s paradise. De flow is niet erg goed, maar de boodschap is duidelijk. Wil je een vet inkomen, een mooie rectorketting met een dollar sign? Wil je allerlei cool stuff doen en daarbij heel veel gein hebben? Word ingenieur!

TuPac, 50 Cents en Snoop Doggy Dog … eat your heart out!

Ook heel boeiend zijn de twee bijdragen aan CUSP, waarin John praat over de grote problemen in de wereld, en de rol die ingenieurs spelen in het oplossen daarvan, maar ook over de discrepantie met de public perspective daarvan.

Over Marco de Baar

http://de.linkedin.com/pub/marco-de-baar/5/141/b33
Dit bericht werd geplaatst in Hall of fame. Bookmark de permalink .

2 reacties op Engineering Paradise

  1. Steinbuch zegt:

    geweldig, ik had hem al eens gezien, maar goed om nog eens de link te hebben!
    echt leuk

    • Klopt: ik had ‘m je al eens toegestuurd. The bottomline is: hij heeft een verschrikkelijk goed punt. Ingenieurs lossen op (engineers are scientists with jobs) en scientist krijgen de credits. En dat komt om dat engineers te weinig buiten hun kerncompetentie durven te gaan, of zelfs willen gaan. Hebben we het nog over. Heb 1001 plannen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s