Wetenschappelijk werk van Jansen Steur ter discussie

Na een serie van stuitende feiten over het medisch disfunctioneren van de neuroloog Jansen Steur, lijkt een nieuw hoofdstuk te worden toegevoegd aan het boek der  Nederlandse wetenschapsperikelen. Jansen Steur was namelijk ook wetenschappelijk actief. Hij is als co-auteur betrokken geweest bij ongeveer 50 pulicaties. En, zo is de inschatting, als zijn diagnoses fout waren, dan zijn zijn publicaties dat bijna noodwendig ook.

Daarnaast heeft het er de schijn van dat Jansen Steur heeft geexperimenteerd met patienten.

Het onderzoek naar de publicaties van Jansen Steur zal bemoeilijkt worden door dat hij onder verschillende namen heeft gepubliceerd. Nieuwsuur vond 54 wetenschappelijke artikelen, gepubliceerd onder de namen: Ernst Jansen, E.N.H. Jansen, E.N.H. Jansen Steur en ENHJ Steur. Hoogstwaarschijnlijk is het werkelijke aantal door hem gepubliceerde artikelen groter.

Een zware commissie moet de wetenschappelijke publicaties van Jansen Steur tegen het licht gaan houden vindt president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) Hans Clevers (link Nieuwsuur )Volgens Clevers is het probleem te ingewikkeld is voor het Medisch Spectrum uit Twente, en zou het moeten worden uitgevoerd door een universitair medisch centrum, zoals in Groningen.

Jansen Steur is na de problemen in Nederland, in Duitsland gewoon weer als arts aan de slag gegaan, en niet zonder problemen

Over Marco de Baar

http://de.linkedin.com/pub/marco-de-baar/5/141/b33
Dit bericht werd geplaatst in Hall of shame en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s