Mixed feelings

In Varenna, aan het Comomeer ligt de schitterende villa, Villa Monastera. Iedere twee jaar organiseert de Italiaanse onderzoeksorganisatie Consiglio Nazionale delle Ricerche (C.N.R.) hier een conferentie over fusiefysica. Ik bezocht twee maal de workshop over turbulent transport, en dit jaar voor het eerst de workshop over meetsystemen.

Na de eerste twee meetings (1998 en 2003) waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas was het inhoudelijk echt een doffe teleurstelling dit jaar. Veel van de deelnemers klaagden over het incoherente programma, over de oude garde die verhalen uit de oude doos oplepelde en die de eigen stem net iets te graag hoorde.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren had ik hierdoor nu de tijd om voor het eerst te genieten van de omgeving, de restaurantjes, het knallende onweer, dat direct werd afgewisseld door knalblauwe lucht met lieflijke wolkjes. Het is er prachtig en ik had er eigenlijk voor het eerst pas oog voor. Ook de recepte en het pianoconcert in het aanpalende Villa Cipresi waren echt prachtig. Het concert werd gegeven door de zoon van een hele goede collega van me. De laatste keer dat ik de zoon zag was hij 11, en nu is hij hard op weg om concertpianist te worden.

Van Jona kreeg ik de tip om naar Como te gaan en de Dom te bezichtigen. De conferentie was vrijdagmiddag afgelopen, en ik had de late vlucht terug naar Keulen. Dus ik heb Jona’s tip opgevolgd, en genoten! Heerlijk gegeten op het Domplein, genietend van de omgeving, het levensgevoel, en mijn ijs (MEGA!). Ik had Jona een foto beloofd, maar dat is me niet gelukt. Ga ik nog regelen.

Over Marco de Baar

http://de.linkedin.com/pub/marco-de-baar/5/141/b33
Dit bericht werd geplaatst in Hall of fame en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Mixed feelings

  1. Leuk leuk leuk, alleen jammer van de conferentie. Het kan niet altijd op Nobelprijsniveau zijn. Groeten uit Antwerpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s