Innovaties zijn nodig om het fileprobleem op te lossen. Hieronder een verslag van het inzetten van slimme auto’s. Moderne communicatiesystemen in de auto zijn vele keren effectiever en bovendien sneller te realiseren dan nieuw asfalt, zegt programmamanager Bastiaan Krosse van TNO.

Steinbuch

Goede ‘in car’ informatie levert een betere verkeersdoorstroming en brandstofbesparing op, zo blijkt uit proeven in de regio Eindhoven-Helmond. Files worden hiermee in de auto opgelost, is de overtuiging van de initiatiefnemers.

Met de nieuwe hulpjes in de auto ben je niet sneller op de plaats van bestemming, maar volgens de onderzoekers verbetert de doorstroming aanzienlijk. Het grootste resultaat is nog wel het lagere brandstofgebruik en de lagere CO2-uitstoot. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat de weggebruiker bereid is om te betalen voor oplossingen.

Specifieke rijadviezen

Bestuurders krijgen specifieke rijadviezen. Met de applicaties kunnen ook technische gegevens van de voertuigen centraal worden verzameld, zoals snelheid, vering, remmen en ruitenwissers. Deze gegevens geven wegbeheerders informatie over het actuele gebruik en de conditie van de wegen en kunnen worden gebruikt voor het verbeteren van de reisinformatie.

Als het aan de industrie ligt hebben automobilisten volgend jaar al applicaties op telefoon of…

View original post 236 woorden meer

Over Marco de Baar

http://de.linkedin.com/pub/marco-de-baar/5/141/b33
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s